Natuursteenmassage

Natuursteenmassage is een speciale massage waarbij de therapeut zachte, verwarmde stenen gebruikt om strakke spieren op te warmen, zodat hij kan werken aan drukpunten en probleemgebieden om spanning en stress te verlichten. Hete stenen kunnen op het lichaam worden geplaatst of worden gebruikt als verlengstuk van de handen van de therapeut, waardoor de therapeut diepgaander en sneller kan werken.

Klassieke massage

Massagetherapie heeft een lange geschiedenis in culturen over de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken mensen veel verschillende soorten massagetherapie voor verschillende gezondheidsgerelateerde doeleinden. In de Verenigde Staten wordt massagetherapie vaak beschouwd als onderdeel van complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM), hoewel het wel een aantal conventionele toepassingen heeft.

Sport massage

Sportmassage is een vorm van lichaamswerk gericht op deelnemers aan atletiek. Het wordt gebruikt om blessures te voorkomen, om het lichaam voor te bereiden op atletische activiteit en het in optimale conditie te houden, en om atleten te helpen herstellen van trainingen en blessures.

Shiatsu massage

Shiatsu-massagetherapie is afhankelijk van het gebruik van de vingers, duimen en handpalm om druk uit te oefenen op verschillende delen van het lichaamsoppervlak om veel voorkomende aandoeningen en aandoeningen te genezen en om onevenwichtigheden in het lichaam te corrigeren. Druk uitgeoefend op punten op het lichaam bevordert de energiestroom en corrigeert disharmonieën in het lichaam van de patiënt. Shiatsu is niet alleen een bijzonder ontspannen ervaring, het helpt ook bij het verlichten van stress, het behandelen van pijn en ziekte en draagt ​​bij aan de algehele gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Ontspanningsmassage

De andere betekenis van een therapeutische massage is dat zowel de cliënt als de arts een gemeenschappelijk doel hebben om structurele veranderingen in het lichaam te bereiken, vaak door middel van een reeks regelmatige massages. Hoewel elke professionele massage therapeutisch is, met echte voordelen voor de gezondheid, concentreren sommige massages zich meer op ontspanning.

Thaise massage

Thaise massage is nieuw voor moderne spa’s, maar het is eigenlijk een eeuwenoude vorm van massage waarvan gedacht werd dat het 2500 jaar geleden door boeddhistische monniken in Thailand was ontwikkeld. Het maakt gebruik van passief rekken en zachte druk langs de energielijnen van het lichaam om de flexibiliteit te vergroten, spieren en gewrichtsspanningen te verlichten en de energiesystemen van het lichaam in balans te brengen.